Beginnen met Yoga

Het is tijd om je yogamat uit te rollen en de combinatie van fysieke en mentale oefeningen te ontdekken die al duizenden jaren yogabeoefenaars over de hele wereld verslaafd maken. Het mooie van yoga is dat je geen yogi of yogini hoeft te zijn om de vruchten te plukken. Of je nu jong of oud bent, overgewicht of fit, yoga heeft de kracht om de geest te kalmeren en het lichaam te versterken. Laat je niet intimideren door yogaterminologie, chique yogastudio's en ingewikkelde poses. Yoga is voor iedereen.

Yoga 101

Een reeks specifieke oefeningen, houdingen genaamd, gecombineerd met specifieke ademhalingstechnieken en meditatieprincipes zijn de bouwstenen van een yogales. Als een houding pijn veroorzaakt of te moeilijk blijkt, zijn er variaties en aanpassingen die kunnen worden aangebracht om je te helpen. Hulpstukken zoals kussens, dekens en riemen - zelfs stoelen - kunnen worden gebruikt om u te helpen het meeste voordeel uit de verschillenden houdingen te halen. Yoga is niet one-size-fits-all: de beste yogatraining voor jou hangt af van je individuele behoeften en doelen.

Er zijn veel voordelen verbonden aan een regelmatige yogabeoefening. Over het algemeen kan een complete yogatraining helpen om je rug en gewrichten gezond te houden, je algehele houding te verbeteren, spieren uit te rekken en te versterken en je balans te verbeteren. Yoga heeft ook "een herstellende kant die diep ontspannend en verjongend is". "Ontspanning is ingebouwd in elke yogasessie."

Bovendien kan de focus van yoga op de ademhaling je kalmeren en je helpen om meer bewust te zijn van je lichaam, en dat kan je helpen om met meer gemak te bewegen :

Zelfs als je nog nooit een yogales hebt geprobeerd, ben je misschien al bekend met sommige yogahoudingen. Ooit de plankhouding geprobeerd, misschien in een turnles? Je hebt yoga gedaan.
Trainers en fitnesslesgevers over de hele wereld, inclusief de school- en professionele sportteams, nemen yoga op in meer traditionele trainingen als een krachtige vorm van mentaal-fysieke conditionering, waardoor atleten beter kunnen ademen en hun focus kunnen vergroten.

Yoga en mindfullness
In een yogales, terwijl je yogahoudingen leert doen, word je geïnstrueerd om je ademhaling en de manier waarop je lichaam beweegt tijdens de oefeningen op te merken. Het is de basis van een mentaal-fysieke verbinding.
Een uitgebalanceerde reeks yoga-oefeningen geeft je de mogelijkheid om je hele lichaam te scannen en op te merken hoe je je voelt terwijl je door de houdingen beweegt. Je kunt je bijvoorbeeld beginnen te realiseren dat de ene kant van je lichaam anders aanvoelt dan de andere tijdens een stretch, of dat het gemakkelijker is om op je rechterbeen te balanceren, of dat bepaalde houdingen de spanning in je nek helpen verlichten.
Terwijl we onze aandacht trainen, zullen we onze houdingen gedurende de dag beginnen op te merken, niet alleen op de yogamat. Yoga en meditatie is de zoektocht naar het ware zelf.
Leren om je bewust te zijn van je houding aan je bureau of wanneer je loopt, kan de eerste stap zijn om verbeteringen aan te brengen waardoor je gemakkelijker beweegt en je steeds beter voelt.

Yoga houdingen