Chakra genezing

 

Hoe weet je of je chakra's uit balans zijn?

De beste manier om te weten of je chakra's uit balans zijn, is door je mentale en fysieke gezondheid onder ogen te zien. Wees hier zeer oprecht ten opzichte van jezelf, er is geen enkel excuus om jezelf voor te liegen. Als je je angstig of depressief voelt of je hebt moeite met je te concentreren, is dit een teken dat je chakra's genezing kunnen gebruiken. Probeer een inventaris te maken van je chakra's om te besluiten waar je extra energie moet leveren. Als je merkt dat één van je chakra's zwakker aanvoelt dat een andere, is het deze die waarschijnlijk niet in balans ligt. Dit is het teken dat je chakra's helende liefde nodig hebben. Uw doel is al uw chakra's op één lijn te brengen zodat je een balans verkrijgt.

 

Hoe krijg je je chakra's in balans?

De belangrijkste stap om je chakra's weer in balans te brengen is om te beginnen met chakra aarding. Aarden is simpelweg je aandacht naar het huidige moment brengen en eventuele gevoelens van angst of nervositeit verminderen. Wanneer je chakra's uit balans zijn, is het vaak nuttig om chakra healing in groep te doen. Dit kan je steunen en helpen je veilig te voelen, wat je precies nodig hebt als je chakra's uit balans zijn. Als je niet zeker weet hoe chakra-genezing eruit ziet: het kan zo eenvoudig zijn als praten over elk chakra en dit ook aanvoelen.

 

Geluidsgenezing

Het eerste chakra gaat helemaal over overleven, veiligheid en geborgenheid, dus het is logisch dat je dit best laat genezen door geluiden uit de natuur en rustgevende muziek. Het geluid van golven aan de zee, het fluiten van de vogels, is een groot rustpunt om je eerste chakra terug in evenwicht te brengen. Als je hier geen toegang toe hebt, probeer dan te luisteren naar een geleide meditatie die zich richt op rustgevende geluiden en de natuur. Als je geen fan bent van geleide meditatie, probeer dan zoveel mogelijk je dag door te brengen in de natuur of met een rustgevende muziek op de achtergrond. Als je je sacrale chakra terug in balans wil brengen, probeer dan naar muziek te luisteren die creatief, verkennend, zelfs erotisch is. Muziek die zwaar is op de bas kan helpen om je sacrale chakra terug in balans te brengen.

 

Kaarsgenezing

Voor deze chakra healing techniek heb je een rode of oranje kaars nodig. Oranje wordt geassocieerd met het sacrale chakra, terwijl rood wordt geassocieerd met het wortelchakra. Om te beginnen steek je de kaars aan en sluit je ogen. Concentreer je op de vlam van de kaars en probeer het chakra waar je mee werkt te visualiseren terwijl je in- en uitademt. Als je met de wortelchakra werkt, richt je dan op het vinden van een gevoel van veiligheid, geborgenheid en stabiliteit. Als je met de sacrale chakra werkt, probeer dan een gevoel van creativiteit, koestering en seksualiteit te vinden. Wanneer je het gevoel hebt dat je genoeg hebt van deze meditatie, blaas dan de kaars uit.

 

Meditatie

Meditatie is een van de beste chakra healing technieken, omdat het kan helpen om al je chakra's weer in balans te brengen. Wanneer je mediteert, breng je je aandacht naar het huidig moment en concentreer je op je ademhaling. Dit stelt je in staat om alle stress of angst los te laten zodat je je volledig kunt ontspannen. Je hoeft geen specifieke chakra meditatie te doen om je chakra's weer in balans te brengen. In feite is het het beste om regelmatig te mediteren, zelfs als je geen problemen ervaart met je chakra's. Dagelijks mediteren kan je helpen om je meer aanwezig te voelen in je leven en als gevolg daarvan je angstniveau te verminderen.

 

Natuurwandeling

Als je bezig bent met je derde chakra weer in balans te brengen, is een natuurwandeling de perfecte chakra healing techniek. Concentreer je op al het moois om je heen en probeer er zoveel mogelijk van op te nemen. Probeer dingen op te merken zoals het geluid van fluitende vogels en de geur van de boslucht. Dit zal je in staat stellen om terug te keren naar het huidige moment en je te helpen alle angst of stress los te laten waar je je aan vasthoudt. Als je bezig bent om je tweede chakra weer in balans te brengen, probeer dan manieren te vinden om jezelf naar een hoger niveau te tillen tijdens de wandeling. Masseer je handen en knuffel bijvoorbeeld een boom. Doe dingen waarmee je je confortabel voelt, helpt je om je tweede chakra terug in orde te brengen.

 

Yoga

Als je bezig bent om je derde chakra weer in balans te brengen, probeer dan een yoga oefening te vinden die zich richt op deze chakra. Als je bezig bent om je tweede chakra terug in balans te krijgen, neem dan een yoga oefening die zich richt op de sacrale chakra. Dit zijn herstellende yogalessen. Hoewel yoga geweldig goed werkt bij chakra genezing, moet je dit wel regelmatig onderhouden. Een minimum is dit één keer per week te doen, beter zelfs twee of meerdere keren om er het maximum uit te halen.

 

Reiki

Als je bezig bent om je derde chakra terug in balans te brengen, probeer dan een reiki genezer. Reiki is een Japanse techniek waarmee de genezer helende energie in je lichaam gaat kanaliseren. De genezer zal zijn of haar handen op de chakra plaatsen, waardoor je meteen warmte energie voelt stralen.

 

De genezing van de 1ste chakra