Hoe creëer je een mindful leefruimte

Vind je het niet heerlijk om een huis binnen te lopen en je meteen rustig te voelen?
Vanaf het moment dat je door de deur gaat, weet je dat deze plek gewoon gelukzaligheid en rust uitstraalt...
En raad eens? Dat kun je ook hebben.
Het is echt niet zo moeilijk om een ontspannende mindful ruimte te creëren en het vereist ook geen enorm decoratiebudget. In feite is het eigenlijk vrij eenvoudig en kan het je zelfs geld besparen! Eenvoudige veranderingen in uw dagelijkse routine kunnen een enorm voordeel hebben voor uw gezondheid, geluk en algehele welzijn.
Nodig mindfulness uit in je dagelijkse routine door deze eenvoudige veranderingen in je huis aan te brengen en een bewuste leefruimte te creëren die je echt thuis kunt noemen.

Minimaliseer je bezittingen

Een huis vol "dingen" hebben kan je gezondheid negatief beïnvloeden. Te veel spullen verzamelen kan leiden tot meer stress, angst en minder slaap, om nog maar te zwijgen van de financiële lasten. Doneer, recycleer of geef alle spullen die u niet meer gebruikt weg. Doe kleding weg dat niet meer past, lege dozen met troep die zich in de hoek hebben opgehoopt. Laat alle fysieke voorwerpen die vrede en geluk niet bevorderen los.

Houd je uitgaven onder controle

Consumentisme is zo diepgeworteld geraakt in de westerse cultuur. Gemiddeld zie je nu meer dan 5.000 advertenties per dag, in tegenstelling tot de 500 die je bijvoorbeeld in de jaren zeventig zag. Leer uw budget te beheersen door beter op te letten hoe u geld uitgeeft. Word je niet alleen bewust van wat je koopt, maar ook waarom je koopt. Begin eventuele emotionele triggers op te merken die je aanmoedigen om te winkelen of meer spullen te willen.

Ga 'au naturel'

Veel van de producten die we gebruiken om onze huizen en werkplekken schoon te maken en te begeuren zitten vol giftige chemicaliën. Leeg je kasten van chemische schoonmaakmiddelen. Verander uw leefruimte in een gezonde omgeving door giftige producten te elimineren. Verruil luchtverfrissers voor essentiële oliën en conventionele schoonmaakmiddelen voor die met natuurlijke, ongevaarlijke ingrediënten. Dit is een zoeken naar het creëren van jouw ideale mindful leefruimte.

Creëer een heilige ruimte

Ongeacht hoe groot je huis is, er is altijd genoeg ruimte om een heilige ruimte te creëren. Zoek een kamer of een hoekje waar je je kunt wijden aan je mindfulness. Of het nu gaat om yoga, meditatie of een deel van een religieuze of spirituele praktijk. Leg je mat, yogastoel of meditatiegereedschap klaar en beloof jezelf om je mindfulness rituelen bij te houden. Wijd deze ruimte aan het eren van je reis.

Houd werk op kantoor

Bijna 90% van de mensen gaf in een recent onderzoek toe dat ze tijd verspillen op het werk. In plaats van te surfen op het internet, je telefoon, of te roddelen met mensen op kantoor, maak je werk af en vertrek op tijd. Doorbreek de gewoonte om werk mee naar huis te nemen, inclusief het controleren van werkberichten op je telefoon. Als je op kantoor bent, gebruik deze tijd dan efficiënt zodat je je productiviteit kunt maximaliseren en op tijd vertrekt en thuis kunt gaan doen wat je echt leuk vindt!

Wijs een eethoek aan

Een deel van mindful oefenen is de tijd nemen om aanwezig te zijn en te genieten van elk moment: etenstijd is geen uitzondering. Mindful eten is gekoppeld aan gewichtsverlies, gezondere voedselkeuzes en meer culinair genot. In plaats van het nieuws te lezen, TV te kijken of je telefoon te checken, maak eten deel uit van je praktijk. Let op alle smaken, kleuren, texturen en kruiden terwijl je je lichaam voedt. Eet langzaam, rustig en zonder afleiding. Creëer een eethoek waar mobiele telefoons, tablets en andere afleidingen niet zijn toegestaan.

Organiseer uw rekeningen

We hebben allemaal rekeningen, maar niemand van ons wil er steeds aan herinnerd worden. Als u de gewoonte hebt om rekeningen op tafel of op het aanrecht te laten liggen, is het tijd voor een eenvoudige maar ingrijpende verandering. Begin met een eenvoudig opbergsysteem voor rekeningen. Beheer uw uitgaven op een verantwoorde manier en berg ze op zodra ze zijn afgehandeld. Als je voortdurend stress hebt over geld, ga je je niet geweldig voelen door voortdurend naar bonnetjes en facturen te kijken. Breng orde in je inbox, in je mailbox en in je hoofd door je spaarpot mindful te beheren.

Sla gezond voedsel in

Een deel van mindful oefenen is het ontwikkelen van een positieve relatie met voedsel. Begin je koelkast en kasten te vullen met gezond voedsel. Elimineer bewerkt, vet en suikerrijk voedsel om je lichaam te voorzien van heerlijke voedingsstoffen. Pak gezonde snacks mee voor je werkdag en begin te flirten met gezondere voedselopties.

Koop wat kamerplanten

Geen mindful leefruimte is compleet zonder planten. Buiten in de natuur of binnen in je huis of kantoor bevorderen een betere gezondheid en geluk. Haal wat kamerplanten voor je werk en je huis. Als je geen groene vingers hebt, trakteer jezelf dan op wat snijbloemen. Voeg wat kleur toe, verhelder je dag, en voeg een beetje natuurlijke schoonheid toe.

Verminder rommel

Je leefruimte moet netjes, opgeruimd en vrij van afleidende rommel zijn. Als je er een gewoonte van maakt om willekeurige dingen te verzamelen, zoals muntjes, pennen, boodschappenbriefjes, dan is het tijd om ze te laten gaan. Hoe minder rommel je hebt in je fysieke omgeving, hoe minder rommel je zult hebben in je hoofd. Door je bezittingen te minimaliseren, je leefruimte te organiseren en mindful te consumeren, bespaar je geld en creëer je een vrediger omgeving.

Zet dingen weg

Maak er een gewoonte van je leefruimte netjes te houden. Zet dingen terug op hun aangewezen plaats zodra je ermee klaar bent en je huis zal altijd opgeruimd zijn. Maak die laden met willekeurige troep in je huis leeg. Ruim de dozen met memorabilia op die in de kast staan te verstoffen, de laden met oude labels, pennen of andere ongebruikte spullen. Dit bespaart je tijd, frustratie en maakt je comfortabeler in je eigen plek.

Houd goede boeken in de buurt

In plaats van altijd naar je telefoon te grijpen, maak er een gewoonte van om een goed boek te pakken. Of het nu een salontafel pronkstuk is, een verzameling korte verhalen, of een boek met citaten, kies wat je inspireert. Als je gezelschap ontvangt of gasten op bezoek hebt, stimuleert het hebben van boeken in de buurt het gesprek en je zult aangenaam verrast zijn hoe vaak mensen naar een mooi boek op tafel neigen.

Zet het licht lager

Kunstlicht is in verband gebracht met vele negatieve gezondheidseffecten, waaronder borstkanker, slaapstoornissen en verstoring van de stofwisseling. Zelfs zwak licht van uw computerscherm, tablet en mobiele telefoon 's avonds kan uw slaappatroon drastisch verstoren. Stel een bedtijdroutine in waarbij je de lichten dooft en je telefoon en elektronische gadgets minstens een uur voordat je wilt gaan slapen opbergt. Steek een paar kaarsen aan, dim je lichten en oefen je in een kalmerende avondroutine.

Huisaltaar