De 4de chakra

Deze chakra is verantwoordelijk voor de balans tussen de onderste 3 chakra's die het wereldse vertegenwoordigen en de 3 bovenste die het mentale en het geestelijke vertegenwoordigen. Als deze chakra in balans is bent u een kanaal voor liefde. U straalt hartelijkheid en vrolijkheid uit. Als dit chakra niet goed werkt, kunnen er zich hartproblemen voordoen, ook kan uw bloedsomloop minder goed gaan werken. Dit kan ook komen door problemen in uw relaties of in de liefde, waardoor het 4de chakra verplaatst of verzakt is (letterlijk een hartverzakking). Een verstoord 4de chakra kan je herkennen door steeds iets te moeten.

Beschrijving van het symbool
Twaalfbladige lotus: De twaalf bloemblaadjes van het hartchakra symboliseren de twaalf goddelijke kwaliteiten van het hart: liefde, gelukzaligheid, harmonie, begrip, mededogen, vergeving, vrede, helderheid, empathie, zuiverheid, mededogen en vergeving.
De zespuntige ster: De zespuntige ster staat voor mannelijke en vrouwelijke energieën die samenkomen om de stervorm te creëren, weergegeven als twee overlappende driehoeken - één naar boven en één naar beneden gericht. De vermenging van mannelijke en vrouwelijke energieën creëert de stervorm.
Het hexagram: Twee driehoeken vormen het hexagram en illustreren hoe het hartchakra centraal staat in de verbinding van het energiesysteem.

BenamingenHartchakra
ElementLucht
EnergieMededogen - Liefde
Etherische olieRoos - Neroli - Geranium - Vanille - Ylang ylang - Eucalyptus
FunctiesLiefde en intuïtie
GeluidWind
KleurGroen : De eerste 3 chakras staan voor het fysieke, dit is het eerste chakra dan niet meer in dienst staat van het ego, maar meer richting het grote geheel gaat.
KwaliteitLiefde
LichaamHart. Thyumus - Longen - Armen - Handen - Bloedsomloop
MuziekF-akkoord -- Frequentie: 341.3 Hz.
OnderactiefBitter - Eenzaam - Kritisch - Verlegen
OveractiefAfhankelijk - Jaloers - Bezitterig gevoel
PositieLigt in het midden van uw borst.
SanskrietAnahata
Sanskriet betekenisEindeloos - Verbonden
UitdagingVerbondenheid
ZintuigVoelen
EdelstenenAgaat
Amazoniet
Aquamarijn
Borniet
Charoiet
Chrysocolla
Chrysopraas
Fluoriet
Groene Aventurijn
Groene Calciet
Groene Fluoriet
Jade
Malachiet
Mangano calciet
Peridot
Prehniet
Regenboogkwarts
Rhodochrosiet
Rhodoniet
Rozenkwarts
Serpentijn
Smaragd
Spinel
Toermalijn
Varisciet

[ 3de chakra ] [ 5de chakra ]